Vel blåst Bilmesse

Linda Marie Anderstrøm, Agderposten Medier
Konkurranser, premieredryss, 200 bilmodeller, nybilpremierer, den unike Trollbilen og mange spennende aktiviteter gjorde at publikum strømmet til Sørlandets Bilmesse i Arendals storstue.

Årets messe ble gjennomført i løpet av to flotte septemberdager i Sør Amfi, og på vegne av messekomitéen forteller Dag Rekdal at det har vært et svært vellykket arrangement:

– Absolutt et veldig vellykka arrangement med mange besøkende og stor interesse for bilutstillingen og for de ulike aktivitetene. Det virka som om de besøkende var veldig fornøyde. Vi hadde et variert og godt program som ga mangfold i messen og la til rette for en interessant opplevelse for alle og enhver.
Det er en sosial happening for mange, og så er det jo alltid hyggelig å treffe andre med samme interesse.

At messa igjen ble et svært vel godt arrangement er takket være god planlegging over flere måneder, samt strålende engasjement og innsats i fra de lokale forhandlerne. I løpet av fredagen før messa var det hektisk aktivitet hele dagen for å få alle biler og alt utstyr på plass i tide før publikumsinnslipp lørdag formiddag.

En fulltrefferHele 7500 kvadratmeter fylt med bilnyheter og spekket med fullt bilfokus over to hele dager sørget for strålende stemning hos både publikum og utstillere, og messa med det definitivt sies å ha vært en fulltreffer. Og Sør Amfi var svært godt besøkt i år også:

– Jeg vil anta at det lå på mellom 6000-7000 besøkende. Det vil si at besøkstallet lå på omtrent det samme som tidligere år, så interessen for messa holder seg definitivt. Trollbilen fikk mye oppmerksomhet og trakk mange gjester, det var faktisk en kar som hadde tatt turen helt fra Åmli ens ærend for å ta en nærmere titt på bilen, sier Rekdal og legger til at:

- Både eldre og yngre er interessert i norsk bilhistorie, det er helt tydelig. Det som gjør Trollbilen så unik er kanskje historien i seg selv, det er et viktig stykke norsk industrihistorie. Tross alt var det ganske spesielt at det ble gjort et forsøk i Norge på å få frem storstilt bilproduksjon.

Rekdal, som er ansatt ved opplæringskontoret for bilfag, og er formann og sekretær i Aust-Agder Bilbransjeforening, understreker viktigheten av Sørlandets Bilmesse møteplass og fagforum:

– Bilmessa er utvilsomt en viktig og relevant arena for bilfagmiljøet i distriktet. Det er en flott mulighet for forhandlerne til å vise fram sine ulike modeller, og det er en flott anledning til å ta en nærmere titt på alle de ulike drivlinjene – både diesel, bensin, ulike hybridløsninger og ren el og hydrogen.Personlig oppfølgingForhandlerne kan i etterkant av bilmessa melde om stor interesse for bilkjøp under arrangementet, og at flere besøkende ikke bare kom for å ta en titt, men benyttet sjansen til å faktisk kjøpe bil.

– Forhandlerne rapporterte om generelt stor interesse og høy aktivitet på standene under arrangementet. De meldte også om god respons fra de som prøvekjørte, og mange har avtaler med potensielle kjøpere som skal følges opp i etterkant, sier Rekdal.

En del av kjøperne verdsetter noe mer betenkningstid før de bestemmer seg for å kjøpe, så normalt sett kan det komme enda noen salg en god stund etter messa også.

I dagens travle samfunn hvor en stor andel av kjøp og salg av varer skjer på nett, er en bilforhandler virkelig en motvekt og en viktig arena til upersonlig handel som i økende grad er det forbrukere i dag opplever. Kundeservice og personlig oppfølging blir stadig mer satt pris på også av de som skal handle bil:

– Veldig mange av de som skal handle ønsker å bli rådet om gode alternativer, og ikke minst å ha mulighet til å diskutere seg frem til den løsningen som passer til dem. Dette er et tydelig behov for å gjøre det, og ved kjøp av bil har man fremdeles den muligheten, kan Rekdal bekrefte.