Velutstyrt og prisgunstig ny Corsa

Av Jens P. Christensen, AGDERPOSTEN Medier

Med sprekt design, god plass, masse utstyr og hyggelig pris vil nye Opel Corsa garantert sjarmere vinterkalde nordmenn. Den store småbilen som er superpopulær i hele Europa, fortjener suksess også i vårt land.


12 millioner Corsa er blitt solgt i Europa gjennom de 32 årene som har gått siden lanseringen. En av nøklene til suksessen har vært kombinasjonen av et kompakt ytre, men med rikelig plass innvendig.
Nå lanseres femte generasjon av Opel-suksessen, og Norge er faktisk det første landet som kan invitere til Corsa-premiere.
Stikkord for nye Corsa er moderne drivlinjer, redesignet hjuloppheng, innovative infotainmentsystemer, førermiljø preget av høy kvalitet og ikke minst avanserte førerstøttesystemer som vi kjenner fra større og dyrere Opel-modeller.
– Kort sagt er nye Corsa en svært velutstyrt, topp moderne bil som byr på eminent kjøreglede til en svært gunstig pris. Så vi har store forventninger til bilen som nå har premiere, sier Jarl Helge Venemyr, daglig leder hos Opel-forhandler Auto-Car.
Nye Opel Corsa kommer i tre utstyrsnivåer: EDITION, COSMO og PREMIUM.

Mye utstyr – behagelig pris
– Allerede fra laveste utstyrsnivå leverer Corsa høy kvalitetsfølelse og komfortutstyr som klimaanlegg, oppvarmet skinnratt, DAB+ og City-mode for enklere manøvrering i trange bygater. Og prisen er kun 174.900 kroner, sier han.
På PREMIUM finner du utstyr som delskinnseter i mørk eller lys utførelse, Bi-Xenon med svinglys og LED kjørelys, tåkelys, dobbelt bagasjeromsgulv, elektronisk klimaanlegg, IntelliLink infotainmentsystem med stemmekontroll, enkel smarttelefon-tilkobling, integrert berøringsskjerm klargjort for apper som BringGo, avstandssensor, ryggekamera og regnsensor som standard.

Ny motor og girkasse
Nye Corsa kommer med Opels helt nye tresylindrede 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, som takket være stor fleksibilitet sammen med lavt støynivå og svært lite vibrasjoner sørger for å gi høy komfort både på landevei og i byen.
Med 66 kW/90 hestekrefter har motoren strålende gassrespons og nok krefter, også i lave turtallsområder, med 170 Nm fra 1800 o/min.
Sammen med den nye tresylindrede turbomotoren kommer en helt ny sekstrinns girkasse med kompakt design og en tørrvekt på bare 37 kilo.
Kvalitetsfølelsen i girskiftene, med stor presisjon og korte bevegelser, er et resultat av den store oppgraderingen Opel har gjort av sine girkasser den siste tiden.

Presis og komfortabel
Målet for Opels ingeniørteam under utviklingen av nye Corsa, har vært å gi kundene en kjøreopplevelse som ligner mer på større og dyrere biler, både når det kommer til komfort og presisjon.
Resultatet har blitt en helt nyutviklet styring og et chassis der ikke en eneste komponent er felles med dagens generasjon Corsa.
Stabiliteten både rett frem og gjennom svinger, er forbedret takket være et tyngdepunkt som er fem millimeter lavere, samt en helt ny forstillingsgeometri.

Alltid tilkoblet
Førermiljøet i nye Opel Corsa er moderne med en 7-tommers berøringsskjerm i midtkonsollen perfekt ergonomisk posisjonert i forhold til girspaken.
IntelliLink-systemet sørger for klasseledende tilkoblingsmuligheter som sørger for at både Apple- og Android-enheter kan styres med stemmekontroll.

Fler Opel-nyheter
Opel har nærmest gjort det til en tradisjon å markere årsskiftet med en modell-premiere. Corsa-lanseringen er altså intet unntak. Med bl.a. heftig bruk av superambassadøren Claudia Schiffer i TV og sosiale medier promoteres Corsa som en spesielt kul og moderne bil med et begeistret Oh!-stønn.
Og fler gledessukk skal det bli. Jarl Helge Venemyr forteller at den helt nye småbilen Opel Karl kommer i august – og helt mot slutten av året lanseres den nye utgaven av populære Opel Astra.