Volvo-salget ruller i riktig retning

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Daglig leder Ove Hagen hos JM Auto smiler bredt over tallene som ligger på bordet. Fasiten for 2017 viser en hyggelig økning.

– Vi er fornøyd med vår økning med Volvo. Tallene ligger litt over det vi hadde budsjettert med, og det betyr jo at vi har et litt bedre salg enn vi hadde trodd, sier Hagen.

Ber folk bestille tidlig
På landsbasis øker Volvo enda mer, og etterspørselen gjør at man bør være tidlig ute dersom man har planlagt å få seg ny Volvo før sommeren.
– Det handler om produksjonskapasiteten. Volvo bygger for tiden flere fabrikker for å komme i kapp med salget, noe som er viktig for oss. For øyeblikket er det med leveringstiden utfordrende. Dersom du planlegger å ha ny bil til sommerferien, så begynner du faktisk å få dårlig tid.
Samtidig betyr leveringstiden at man har med seg en hyggelig mengde bestillinger inn i 2018. Hovedvekten ligger på modellene XC90, V90 og XC60.
– XC60 har vært en formidabel suksess, og er bestselgeren fra den kom, sier Hagen.

volvolrenault (6 of 6).jpgSpent på nykommer
Det skal derfor bli spennende å se hva som skjer når XC40 lanseres i mars/april.
– Den er en liten SUV uten likevel å være liten. Den er, som det ligger i navnet, mindre enn XC60, og vil gjøre produktspekteret fra Volvo mer komplett. Dessuten er XC90, V90 og XC60 biler på premiummarkedet med priser fra 700 000 og oppover. XC40 vil ha en pris på fra rundt 420 000 kroner. Der ligger det et vesentlig marked som vi ikke har hatt bil for.
Dette er igjen ekstra viktig når man skal trekke nye kunder inn i butikken.
– Vi ser en tilvekst av kunder blant ressurssterke, yngre mennesker i aldersgruppen 30 - 50 år. Samtidig har vi våre lojale kunder, slik det vel er med alle innen bransjen. Det er ofte slik at om vi gjør det kunden forventer og litt til, som kommer de tilbake neste gang de skal kjøpe bil.

volvolrenault (3 of 6).jpgRenault - en sterk utfordrer
Om man skal se på salgsveksten hos JM Auto, kommer man ikke vekk fra å ta med forretningens andre merke, Renault.
– For oss er det viktig at vi har to merker ment for to segmenter. Renault er en outsider i markedet som har hatt en flott utvikling med økning på over 50 prosent når vi ser på antall registrerte nye personbiler. Renault Zoe står veldig sterkt, forteller Ove Hagen.
Han har en klar formening om hvorfor Renault øker så mye.
– Bilene har blitt mer europeiske, og scorer godt på sikkerhet. Dessuten har Norge vært prioritert av Renault på levering av elbiler, slik at vi har hatt kort leveringstid ut til kunden, avslutter Hagen.