X-tra nytt familiemedlem

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Nesten på dagen 58 år siden legenden Fiat 500 så dagens lys ruller et nytt familiemedlem ut på norske ferieveier. Crossoveren Fiat 500X kompletterer umiskjennelig design med røff kraft, firehjulsdrift og imponerende utstyrsnivå.


4. juli 1957 lanserte Fiat-fabrikken Dante Giacosas 500-modellen som ble et symbol på gjenoppbyggingen etter 2. verdenskrig. Den lille italieneren er siden blitt et ikon, en ufattelig suksess som har overlevd skiftenede smak og trender i snart 60 år. Og de siste årene har Fiat 500 fått en imponerende renessanse. Og familien har økt med nye utgaver, senest med 500L Trekking.
Familien består nå av 500, 500C, 500L, 500L Trekking – og nå 500X. Modellene er alle forskjellige i funksjon og karakter, men deler de samme røttene til den originale ikoniske Fiat 500.

«Fantastisk spennende»
Crossoveren Fiat 500X tilbys i både City og Cross utgave. City har elegante designelementer og leveres i 2WD. Cross er mer høyreist og har et røffere uttrykk og leveres i 4WD utgave. Begge varianter leveres både med manuell og automat.
– En fantastisk spennende bil, sier Øyvind Torjesen, Fiat-ansvarlig hos RSA BIL. – 500X har meget god komfort og ytelse. Dessuten har crossoveren et ekstremt høyt utstyrsnivå, og kommer i to forskjellige varianter; Lounge og Cross Plus. Kunder som allerede har sett og prøvekjørt bilen er veldig begeistret, ikke minst fordi den har mye bedre innvendig plass enn man får inntrykk av ved første øyekast, sier han.

To ulike sjeler
Bygget på den oppgraderte SATA-fabrikken i Melfi (Potenza) og til salgs i mer enn 100 land over hele verden, inkludert USA, er nye Fiat 500X tilgjengelig i to forskjellige versjoner med to ulike sjeler – en urban, den andre mot offroad - utstyrt med effektiv diesel og bensinmotorer, tre girtyper - manuell, 9-trinns automatisk eller twin-clutch 6-trinns automat - og med forhjulsdrift eller firehjulsdrift.
Torjesen forteller at motoralternativene er to 1,4 liters bensinmotorer som yter 140 eler 170 hk og en 2.0 liters dieselmotor på 140 HK. Alle kombinert med automatgir.

Bredt kundespekter
Fiat 500X er en Crossover, ikke bare i sin natur, men også fordi den appellerer til et bredt spekter av kunder, mannlige og kvinnelige, i ulike aldre, med ulike behov og smak.
Med umiskjennelig latinsk sjarme beskriver utviklerne av det nye familiemedlemmet slik:
«X» -symbolet beskriver et veiskille mellom flere svært forskjellige segmenter, hvert bebodd av den unge og den modne, elskere av skjønnhet og kjennere av karakter. Disse menneskene er dynamiske, med et aktivt sosialt liv, og de dyrker forskjellige lidenskaper og interesser. Det de har til felles, er imidlertid ønsket om å nyte en tilfredsstillende kjøreopplevelse og uttrykke sin egen personlighet gjennom en særegen stil. For alle dem er det ett helhetlig svar: Fiat 500X.

Høyt utstyrsnivå
500X kommer i to versjoner: den første med elegant styling i versjonen City mens den andre med mer offroadpreg og utseende i Cross versjon. I Norge lanseres bilen med et høyt utstyrsnivå som standard og i lanseringsperioden med en Dynamic safety pack (ryggekamera, blindsonevarsling og filskiftevarsling), Radio 6,5’’ med bluetooth, navigasjon og DAB+ inkludert på Lounge eller Cross+ utstyrsnivå.